BÀI TẬP CÁC THÌ HIỆN TẠI

      104

Ngữ pháp là một trong những nhà điểm siêu quan trọng với bất kì ai học tập giờ anh đề nghị thâu tóm được. Đúng vậy, nếu như bạn tất cả gốc rễ những thì trong giờ Anh xuất sắc thì các bạn sẽ hoàn toàn có thể sử dụng những kỹ năng phát âm và viết khôn xiết giỏi. Dưới phía trên, Báo Song Ngữ sẽ giới thiệu bài xích tập các thì vào giờ đồng hồ Anh nhằm chúng ta tìm hiểu thêm với rèn luyện có thể góp nâng cấp xuất sắc ngữ pháp đến chúng ta.

Bạn đang xem: Bài tập các thì hiện tại

Bạn có thể thấy rằng trong tiếng Anh có 12 thì cơ phiên bản với 1 thì không ngừng mở rộng. Thì tiếng anh được chia theo thời hạn quá khứ đọng, hiện tại với sau này. Các bạn đọc mong gọi biết chi tiết thêm với áp dụng phương pháp thành thục thì quan sát và theo dõi tuy thế nội dung bài viết khác của Báo Song Ngữ. Hãy thuộc theo dõi nhé.

A. Tổng phù hợp những thì trong giờ đồng hồ Anh

Áp dụng công thức để kết thúc câu hoàn chỉnh.

I.Thì Lúc Này đối kháng (Simple Present)

– He ______ a new dress today. (buy) – ______Nam và Ly ______ lớn school by bus every day? (go) – My mother ______ her hair every day. (wash) – My brother ______ robbers. (catch) – She____ a student. (be) – They never _____ beer. (drink) – I ____ meet her. (vì chưng not) – _____ they friendly? (are/is/am) – The sun often______ in Morocteo. (shine) – Rome ______ the capital of Italy. (be) – Birds ______ in winter. (migrate) – Travelling by plane ______ a lot of energy. ( use)

Đáp án: – buys – Do – go – washes – catches – is – drink – don’t – Are – shines – is – migrate – uses.

II. Thì bây giờ tiếp diễn (present continuous)

– She _____going home. (am/is/are) – I _____the book “The harry potter” . (read) – Nam ____always ____late. (come) – _____ products _____rapidly? (grow) – My father ______flower in the garden. (water)

*
– My younger sister ______ the room. (clean) – Some people _____ on the grass and _____ a picnic. (sit/ have) – The number of Web users who siêu thị online ______. ( increase) – My best frikết thúc ¬_______ in a holiday camp. (stay) – I don’t lượt thích the book that I _________ at the moment. (read)

Đáp án – is – am reading – Is – coming – Are growing – is watering – is cleaning – are sitting – having – is increasing – is staying – am reading.

III. Thì bây giờ hoàn thành ( Present perfect tense)

– It has_____ 5 months since I first met her. (be) – ____ you been to lớn that place before? (Have/has) – I have _____ for this shop for 1 year.( work) – He _____ in Germany since 2009. ( live) – I’ve sầu ______ many art galleries this year. ( visit) – Is Nam ______ lunch with us? (have) – Where _____ you _____ go? ( Have/has – be) – The world _______ a massive sầu shift in transport & tourism in the last decade. ( see) – How long _____ you _____ there? (live)

Đáp án: – been – Have – worked – has lived – visited – having – have – been – has seen – have sầu – lived

IV. Thì hiện giờ xong xuôi tiếp tục (Present perfect continuous tense)

– My best frikết thúc _______French since November. ( learn) – I’m so tired. I _______ for the bus for hours. ( wait) – Hoa ______ about where to lớn go this weekend. ( think) – The number of people taking up extreme sports______ since the early 1990s. ( increase) – The amount of không tính phí time we have sầu ________ continuously for over 30 years. (rise) – She looks very exhausted because she ______ all night. (work) – I ______ this book since last night. ( read) – They ______ with old class all the day. (chat)

Đáp án – has been learning – have been waiting – has been thinking – has been increasing – has been rising – has been working – has been reading – have sầu been chatting.


V. Thì vượt khứ đọng 1-1 (Past simple tense)

– I ____ the museums in Thủ đô New York. (visit) – I ______ to lớn Tokyo last year. (travel) – We always went on holiday khổng lồ Japan when I ___ a child. ( be) – Last week I _____ on holiday for 3 days. (go) – Every summer I ____the school holidays with my grandparents. (spend) – Dannes _____ lớn Finlvà last year, but he _______ it. ( go – like) – What ___ you do? (do) – My family ______ from the countryside when I was 12 years old. (move)

Đáp án

– visited – travelled – was – went – spent – went – didn’t like. – did – moved.

VI. Thì vượt khứ tiếp diễn (Past continuous tense)

– I ______ (swim) in the sea when the rain started. – Some people _______ (relax) by the pool & others ______ (play) volleyball. – For the first two days of my holiday I ______ (stay) with friends. – Last month I ______(have) acting lessons but I had lớn stop when I lost my voice. – Sorry, _____ you _____ (sleep)? – While I was driving trang chủ, Peter _____ (try) desperately to lớn tương tác me. – The company _______ (decline) rapidly before he took charge. – Where you ______ (go) when I saw you last weekend? – My sister ______ (watch) TV when I got home page.

Đáp án:

– was swimming – were relaxing / were playing – was staying – was having – were sleeping – was trying – was declining – were you going – was watching

VII. Thì thừa khứ hoàn thành – Past perfect tense

– Before she became the 2008 world swimming champion notoàn thân ______ (hear) of Phan Anh.

– Every newspaper and TV channel in the USA wanted lớn interview Neil Armstrong after he _______ (landing) on the moon.

– Managing an actors image though truyền thông relations become popular in the 1980s. Up until then actors _____ (not care) much about their public image.

– An idea occurred to lớn hlặng that she herself ______(help) him very much in the everyday life.

– When I arrived Dennis ______(go) away.

Xem thêm: Hướng Dẫn Cách Đổi Mật Khẩu Wifi Viettel Trên Điện Thoại, Hướng Dẫn Đổi Mật Khẩu Wifi Viettel Nhanh Chóng

– If I ______(know) that, I would have sầu acted differently.

– Until the 1990s, footballers ______(not earn) such large salaries and they didn’t use khổng lồ be so famous.

– By the time I met you, I ______(work) in that company for three years.

– Linch ______(study) in Korea before she did her masters at Harvard.

– _____ the film ______(end) when you arrived at the cinema?

Đáp án:

– had heard – had landed – hadn’t cared – had helped – had gone – had known – hadn’t earned – had worked – had studied – Had – ended

VIII. Thì vượt khứ đọng ngừng tiếp nối – Past perfect continuous tense.

– The journalists ______(wait) for over an hour by the time the President arrived at the palace. – She ______(work) in the clothes store for two years when a customer who represented a Mã Sản Phẩm agency spotted her & signed her up. – They ______ (talk) on the phone when the rain poured down. – I _______(have) lunch by the time the others came into lớn the restaurant. – Yesterday, my brother said he ______ (stop) smoking for 2 months. – The photographers ______(wait) hours for the stars lớn arrive at the 2010 Osoto ceremony. – I would have sầu been ready for the chạy thử if I ______(prepare) diligently.

Đáp án:

– had been waiting – had been working – had been talking – had been having – had been stopping – had been waiting – had been preparing

VX. Thì tương lai đơn – Simple future tense

– I _____ (try) my best lớn answer all the questions. – I ¬_____(help) her take care of her children tomorrow morning. – They ______ (stay) at the shop. – I _____(bring) money to school tomorrow for you. – I ______(tell) her the truth. – _____ you come lớn company tomorrow? – I ______(come)bachồng trang chính khổng lồ take my book which I have sầu forgotten. – _____ you please bring me a cup of coffee? – If it stops raining soon, we ______(go) to the hospital. – ____ we start again from the beginning?

Đáp án

– will try – will help – won’t stay – will bring – won’t tell – Will – will come – Will – will go – Shall

X. Thì sau này tiếp tục – Future continuous tense

– Tomorrow afternoon, I _____(build) my new website. – This time next year, most people _____(use) the Internet every day. – I ____(watch)the concert live online tonight. – We _____(climb) the mountain at this time next Monday. – We _____(not study) at 9 a.m tomorrow. – _____ she ______(do) the housework at 11 p.m tomorrow? – At this time tomorrow I ______(go)shopping in Vietnam.

Đáp án:

– will be building – will be using – will be watching – will be climbing – won’t be studying – Will – be doing – will be going

XI. Thì tương lai ngừng (Future Perfect)

– Everyone _______ (learn) how to lớn use the Internet in 50 years time. – I _______ (finish) my homework before 8 o’cloông xã this evening. – I _______ (spend) over 100 VND on online shopping by the over of the week. – It is estimated that in five years time 20 percent more people over the age of 60 _______ (start) khổng lồ use the Internet. – The Internet ________ (become) the primary source of information by the middle of the century. – I _______ (do) the job before the trùm come tomorrow.

Đáp án:

– will have learnt – will have finished – will have spent – will be started – will have become – will have sầu done

XII. Tương Lai Hoàn Thành Tiếp Diễn (Future Perfect Continuous)

– Next month, I __________ (work) at this Internet kiến thiết company for ten years. – I __________ (study) in the International school for 2 years by the kết thúc of next year. – Come on, its my turn! Soon you __________ (surf) the net for over two hours. – She __________ (study) Korean Culture for 3 years by the over of this year. – When I get my degree, I __________ (have) at nước Australia for four years. – We __________ (run not) at 10 a.m tomorrow. – _____ they __________ (talk) for half an hour by the time her father comes back?

Đáp án:

– will have sầu been working – will have been studying – will have sầu been surfing – will have sầu been studying – will have sầu been having – won’t have sầu been running – Will – have sầu been talking.

B. Bài tập tổng thích hợp các thì

Khoanh vào câu trả lời đúng.

1. He fell down when he …………towards the church. A. run B. runs C. was running D. had run 2. The train …………. half an hour ago. A. has been leaving B. left C. has left D. had left 3. He has been selling motorcycles…………….. A. ten years ago B. since ten years C. for ten years ago D. for ten years. 4. I ……..Texas State University now. A. am attending B. attend C. was attending D. attended. 5. The little girl asked what ……… lớn her friend. A. has happened B. Happened C. had happened D. would have been happened. 6. John ……… a book when I saw hlặng. A. is reading B. read C. was reading D. Reading 7. I………….to lớn Thủ đô New York three times this year. A. have sầu been B. was C. were D. had been 8. I will come and see you before I………….for America. A. leave B. will leave sầu C. have sầu left D. shall leave sầu 9. I have sầu never played badminton before. This is the first time I ……… to play. A. try B. tried C. have tried D. am trying 10. He will take the dog out for a walk as soon as he ……….. dinner. A. finish B. finishes C. will finish D. finishing 11. When I met hyên , he ……. as a waiter for a year. A.had been working B. worked C. have worked D. work. 12. I………….the dishwasher on when heard the shot. A. am turning B. were turning C. was turning D. turned 13. There was a time when watching TV really……………family entertainment. A. were B. was C. had been D. Is 14. The Olympic Games…………every four years. A. take place B. takes place C. took place D. is taking place. 15. …………….you go to the dentist? A. how often are B. how often bởi C. how often does D. how are 16. By the end of next year, Kelvin ………English for two years. A. will have sầu learned B. will learn C. has learned D. would learn. 17. By the age of 25, he …….. two famous novels. A. wrote B. writes C. has written D. had written 18. I think the weather……………nice later. A. will be B. be C. had D. has been

Đáp án:

1.C 2.B 3.B 4.A 5.C 6.C 7.A 8.A 9.C 10.B 11.A 12.C 13.B 14.B 15.B 16.A 17.D 18.A

Trên đấy là tổng thể bài bác tập của những Thì trong giờ đồng hồ Anh. Mong rằng những chúng ta cũng có thể làm giỏi cùng nâng cấp được ngữ pháp tiếng Anh.